|
Post by Lukasz Garnet on Apr 11, 2017 18:01:28 GMT
Punkt trzeci tych tablic mówi: "I tak jak wszystkie rzeczy powstały z jednego, z myśli jednego, tak wszystkie rzeczy zostały zrodzone z tej jednej rzeczy, przez przystosowanie." Przystosowanie oznacza w tym kontekście ewolucję. Teraz najbardziej tajemnicza rzecz w alchemii, kamień filozoficzny. Tajemnica alchemii, tajemnicą kamienia filozoficznego, nigdy nie była rozpatrywana w kontekście ewolucji, a szuka ona odpowiedzi na pytanie: dokąd zmierzam. Żywe srebro, srebro symbolizuje niższy szczebel ewolucji czyli małpę, żywe oznacza obecnie występujących przedstawicieli małp. Złoto bezwzględnie symbolizuje człowieka. W szmaragd nie będę się zagłębiał, to temat na długą opowieść przy ognisku. Czym jest kamień filozoficzny? Jest on po prostu przeobrażeniem człowieka w jego przyszłą formę której jedną z cech jest nieśmiertelność. Jak gdzieś widzicie ideę smoka, to jest to ostatnia tablica, nigdy nie dokończona. Kamieniem smoka jest granat. To wam zostawiam do analizy. translate.google.pl/#pl/en/
|
|
|
Post by Lukasz Garnet on Apr 11, 2017 18:05:06 GMT
It's for emerald part of creation the new human.
|
|
|
Post by Lukasz Garnet on Apr 12, 2017 6:12:15 GMT
Jeżeli chcecie zdobyć szmaragdowy kod genetyczny musicie odczytać z pola geoinformacyjnego (kroniki Akashy) jeden rekord. Pierwsza ludzkość posługiwała się alchemią (inżynierią genetyczną) zgodnie z zamysłem Źródła (Boga), usunęła ona z ekosystemu pierwszej Ziemi pewną istotę. Opiszę ją, był to roślinożerny gad który produkował metan w wyniku wewnętrznych procesów fermentacyjnych, miał zęby wysycone krzemionką dającą efekt piezoelektryczny.
Reszta zasad alchemii dotyczy łączenia genomów w celu otrzymania nowego człowieka.
|
|
|
Post by Lukasz Garnet on Apr 12, 2017 6:33:53 GMT
W śnie tej istoty która została usunięta, gnom jest żołądkiem, elf jest zębem a goblin jest ogniem. Smok natomiast jest tym kim chciała być. Teraz macie strukturę jej świadomości.
|
|
|
Post by Lukasz Garnet on Apr 12, 2017 10:28:13 GMT
Ten gad nosi nazwę Lilith, przez co mogę powiedzieć że Lilith jest szmaragdem.
|
|
|
Post by Lukasz Garnet on Apr 12, 2017 18:05:21 GMT
Pomyłka, nie mogłem się przebić poprzez ideę smoka. Ostatnia tablica jest tablicą serca, symbolizuje ją granat. Srebro - małpa Złoto - człowiek Szmaragd - smok Granat - serce
|
|